Services – Apotheek Casa Cura – Hilversum

Apotheek Casa Cura

Neuweg 27A 1211 LV Hilversum Tel:035 624 1921 Fax:035 624 7061

Services

Apotheek CasaCura biedt verschillende services voor haar cliënten:

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

 •   uw geneesmiddelen
 •   uw farmaceutische vragen
 •   zelfzorgmiddelen
 •   verbandstoffen
 •   incontinentiemateriaal
 •   inhalatie instructie
 •   diabetes hulpmiddelen
 •   reuma hulpmiddelen
 •   vaccinatieadvies voor verreizen
 •   herhaalrecept
 •   medicijnpaspoort
 •   digitaal medicatieoverzicht
 •   informatie over ziektebeelden
 •   informatie over patiëntenverenigingen

Hulpmiddelen belservice

Gebruikt u hulpmiddelen bij incontinentie, diabetes of stoma? Deze hulpmiddelen moeten tijdig besteld worden, zodat u altijd genoeg in huis heeft. Wij kunnen u eenmaal per maand bellen om uw bestelling te noteren en bij u thuis te bezorgen. Vraagt u naar onze Incobelservice.

Chronische medicatie belservice

Gebruikt u meerdere medicijnen chronisch (langdurig) en vindt u het lastig om uw medicijnen op tijd te bestellen? Meldt het in de apotheek zodat we u kunnen helpen. Wij kunnen u één keer per kwartaal bellen of mailen om uw medicijnen te bestellen. Gebruikt u meerdere medicijnen per dag en weet u niet meer op welk tijdstip u welk medicijn moet gebruiken? Vraag de apotheek om ondersteuning. Wij kunnen voor u een innameschema maken en/of uw medicatie voorverpakt per dagdeel aanleveren.

Astma/COPD-spreekuur

Patiënten met astma, longemfyseem of andere aandoeningen aan de luchtwegen inhaleren vaak geneesmiddelen via de mond
in de longen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de patiënten dat efficiënter zou kunnen doen. Wij geven daarom
de Astma/COPD-patiënt intensieve voorlichting en instructie, zo vaak als nodig is. Heeft u onvoldoende baat bij uw inhalatie-
medicatie? Is het alweer even geleden dat u uitleg kreeg over de juiste wijze van inhaleren? Weet u niet precies meer wat u
van uw geneesmiddelgebruik mag verwachten en bent u nog alert op eventuele bijwerkingen? Maak een afspraak voor een
adviesgesprek met de apotheker of onze gespecialiseerde astma/COPD-assistente.

Diabetesspreekuur

De diabetespatiënt kan in onze apotheek terecht voor deskundig advies over geneesmiddelen, spuiten, naalden, bloedglucose-
meters en teststrips. Heeft u vragen over de werking van uw geneesmiddel, het gebruikstijdstip of mogelijke bijwerkingen? Gebruikt u meerdere geneesmiddelen per dag? Maak een afspraak voor een adviesgesprek met de apotheker of onze gespecialiseerde diabetes assistent.

Uitwisseling

Om ongewenste neveneffecten van uw medicatie te bewaken, registreren wij uw gegevens op een beveiligd computernetwerk, uiteraard volgens de privacywetgeving. Zo zorgen wij dat uw geneesmiddelen in de juiste dosering worden gegeven en controleren we of ze met elkaar gecombineerd kunnen worden.
We werken nauw samen met huisartsen. Uw recepten kunnen direct vanuit de huisartspraktijk worden doorgestuurd naar de apotheek. Omgekeerd houden wij uw huisarts op de hoogte van de medicatie die specialisten uit het ziekenhuis aan u voorschrijven.

Persoonlijk consult

Voor vragen over uw medicatie is de apotheekbalie soms niet de geschikte plaats. Daarom kunt u altijd bij de apotheker terecht voor een persoonlijk advies in de gespreksruimte van de apotheek.

Medicatiebewaking

Als apotheek staan wij garant voor uw persoonlijke farmaceutische dienstverlening. Dit betekent: persoonlijk advies, begeleiding van uw geneesmiddelgebruik en controle van uw geneesmiddelen. Zo weet u dat u de juiste geneesmiddelen krijgt, in de juiste dosering en altijd voorzien van informatie over het juiste gebruik.

Inschrijven en wijzigen

Indien u zich wilt inschrijven bij Apotheek Casa Cura vragen we u een intakeformulier op deze website in te vullen met uw persoons- en medische gegevens. Voor een optimaal en veilig medicijngebruik is het van belang dat we een overzicht krijgen van uw medicijnen en van eventuele aandoeningen/ziektebeelden. U kunt bij uw vorige apotheek om een patiëntendossier vragen en deze bij ons afgeven. Eventueel kunnen wij dit voor u verzorgen. Zowel uw persoons- als uw medische gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Na inschrijving volgt een persoonlijke kennismaking om al uw zorgwensen te bespreken.

Als u gaat verhuizen naar een andere gemeente kunnen wij een medicatieoverzicht voor u aanmaken. Uw nieuwe apotheek kan daarmee de medicatiebewaking voor u voortzetten.